Díjazás Coaching : 7 000 Ft / óra
Konzultáció : 7 000 Ft / óra
Mediációs ülés : 20 000 Ft / fő / alkalom
(a mediációs ülés hosszától függetlenül)


Konzultáció: tanácsadás, és a közös mediációt megelőző egyéni előkészítő beszélgetések esetében a mediátor díjazása 7 000 Ft / óra.

A két fél közötti közös mediációs ülés díjazása ettől eltérő, 20 000 Ft / fő / alkalom. Egy mediációs ülés több órán keresztül tart, de pontos időtartamát nehéz előre megbecsülni. Emiatt fontos hangsúlyozni, hogy a mediációs ülés díja nem óránként hanem egy alkalomra vonatkozik.


Kedvezmények

Válási mediáció esetén a bírósági illeték feléig a mediáció díja (legfeljebb 50 000 forint) levonható, amennyiben a megállapodás létrejött és azt nyújtják be a bíróságra.

A sérült gyermeket nevelő családok számára a habilitációs célú mediációt és tanácsadást egyaránt kedvezményes áron biztosítom:
konzultáció (előkészítő beszélgetés, illetve tanácsadás) : 3 500 Ft / óra
Mediációs ülés (az ülés hosszától függetlenül) : 10 000 Ft / fő / alkalom


Az, hogy egy eset megoldása során a mediátor közreműködése összesen mennyibe kerül, nehezen becsülhető és esetenként teljesen eltérő lehet. Nyilván az eset megoldására fordított idő függ az érintettek hozzáállásától, a konfliktus mélységétől, a háttérben húzódó okok összetettségétől, attól hogy milyen régóta húzódik a konfliktus, hány személyt érint, stb.

Általában párkapcsolati, családi mediáció során néhány előkészítő beszélgetést követően kerül sor magára a mediációs ülésre. Vannak esetek, amikor egy mediációs ülés elegendő, és előfordul, hogy az érintettek célszerűnek látják ha több részletben, több mediációs ülés keretében tisztázzák a problémáikat.

Ha a válási mediációkat tekintjük, akkor szintén van példa olyan konfliktusra, ami az előkészítő beszélgetések után egyszeri mediációs összejövetel során elrendezhető, vannak olyan esetek is, amelyek több mediációs ülést igényelnek. A szükséges előkészítő beszélgetések száma itt is nagyban függ a résztvevők hozzáállásától, a vitás kérdések számától és magától a konfliktustól.   

 

 
 

"Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét, hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét." (Henry David Thoreau)

 
 
?>